0161431632 info@uytdehaag.nl

Restauratie monumentaal pand Breda

Projectomschrijving

In de zomer van 2015 hebben wij een project aan de Catherinastraat te Breda mogen afronden.

De omvang van dit project was het gehele buitenschilderwerk alsook het binnenwerk van de te restaureren beneden verdieping van dit monumentale pand. Dit pand waar voorheen een tapijten winkel was gevestigd is compleet hersteld naar zijn oude glorie zoals te zien was op foto’s uit het archief van de Gemeente Breda.

Nog meer bijzonder aan dit project was de wens van de opdrachtgever, deze wilde alle schilderwerken uitgevoerd hebben met natuurverf.

Een ware uitdaging omdat dit toch ook weer een aparte strategische benadering van het werk vergde en een ware zoektocht naar wat er op dit gebied allemaal in de markt was.

Het verrassende resultaat oogstte ook bewondering in vakkringen hetgeen resulteerde in een nominatie voor de jaarlijkse nationale schilders prijs in 2014 waarbij wij een eervolle 9de plaats hebben behaald!

Projectdetails

Werk Woonhuis te Breda
Locatie Catharinastraat Breda
Toepassing Binnen- & buitenschilderwerken

Volledig uitgevoerd met natuurproducten

De wens om het gehele project uit te voeren met natuurverven noopte ons op zoek te gaan naar een betrouwbare en ervaren partner op dit vakgebied. Deze partner hebben wij uiteindelijk gevonden in de firma Farvocolor uit Damwâld.

Door hun expertise en specialistische ervaring hebben wij uiteindelijk voor elke ondergrond het goede product kunnen vinden en dit toe kunnen passen op ons project. De samenwerking verliep prettig en zowel Uytdehaag als Farvocolor zijn bijzonder trots op dit staaltje vakmanschap in Breda!

Bekijk andere monumentale projecten

 

Grote Kerk Breda

Binnen- & Buitenschilderwerk Grote Kerk Breda

Lees verder

 

Begijnhof Breda

Compleet onderhoud

Lees verder

 

’t Clapkot Breda

Buitenschilderwerken ramen , deuren , kozijnen etc.

Lees verder

Wilt u meer weten of ontvangt u graag een offerte

Contactgegevens

Uytdehaag B.V.
Eikbergseweg 10a
4854 NH Bavel/Breda
Nederland

(0161) 43 16 32

info@uytdehaag.nl

Aangesloten bij: